söndag 30 januari 2011

Såå förälskad...

...i min nya lilla pryl. Teknikgalen som jag är, så kunde jag inte motstå denna längre. Borde gå ut i det fina vädret eller kanske sticka lite... Har inte stickat eller virkat nåt på hela helgen... men kan verkligen inte slita mig från den.

torsdag 27 januari 2011

Skaffat mig en mössmodell

Från en inredningsbutik som snart ska lägga ner här i stan (där min syster jobbar) blev jag sponsrad med ett snyggt huvud. Alldeles lysande att jag slipper vara med på bild själv nu. Sist jag skulle fota en färdigvirkad mössa och inte ville vara med själv, drog jag på mössan på en fotboll... Hmm, inte så bra. Mössan blev liiite för stor.

Fin va.. Vet inte riktigt vad jag ska kalla henne än...

Här är en mössa som jag tror jag visat tidigare. Mönstret kommer från boken Knitted by me och den är stickad i Eskimo. Det är ett rejält häng på den, vilket inte syns här.. Jättegosig är den.

Denna mössan heter "A Hat fit for a boyfriend" och det är ett gratismönster från Ravelry som du hittar här. Tyvärr ligger mössan bara i lådan, alldeles för kort och helt oanvänd. Måste repa upp den och göra om den. Den är ju trots allt rätt fin och garnet är skönt på huvudet. Garnet som är använt är Debbie Bliss Rialto Aran.

onsdag 26 januari 2011

Stickcafé idag

Ikväll är det Stickcafé på Umbra. Så jag tänker titta
in för en skön liten stickstund :)

tisdag 25 januari 2011

Sticklunch

Nu är det kaffe på maten. Dricker ur min Pantonemugg och stickar på ännu en Just enough ruffles scarf. Denna gången tänkte jag blanda upp volangen med lite mohair i form av Vivaldi. Kan det bli bra tror ni?

Vi fick i present från jobbet, varsin Pantonemugg. Haha, och jag som skrev i ett tidigare inlägg att lila är verkligen inte min färg.. Men någon tyckte visst det. Fin är den ändå :)
(Ursäkta dåliga bilder, iPhonen är inget vidare att plåta med)

Dessa ord tyckte beställaren stämde bra in på mig.
Ja.. det gör det kanske :) Tycker mkt om den i alla fall.

söndag 23 januari 2011

LCHF-recept

Kan inte låta bli att dela med mig av "pizzan" jag gjorde till oss ikväll... Lovar att detta inte ska bli en matblogg...

Minipizza á la LCHF och "Ett litet nystan bland alla andra"

Pizzabotten. 175° ca 30 min.
3 ägg
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
75 gr färskost (philadelphia)
1 dl riven ost
Vispa äggvitorna med bakpulvret till hårt skum i en bunke. Vispa i annan bunke, äggulor med vispgrädde och färskost till en jämn smet. Vänd sedan försiktigt ner äggulesmeten i äggvitorna med slickepott. Sedan försiktigt ner med den rivna osten. Häll ner smeten i små pajformar och grädda i ugn ca 30 min. Låt svalna lite. Fyll sedan med följande fyllning eller med med era egna favoriter.

Min fyllning
Tomatpuré
Strimlad vitlökssalami
Fetaost i marinad
4 Soltorkade tomater
Strimlad skinka
Mozzarella

Bred först på lite tomatpuré, lägg sedan dit mitt förslag till fyllning eller er egen och toppa med riven eller skivad mozzarella. Krydda med blandade örter. Skjuts in i ugnen tills osten smälter och får fin färg.

MUMS!
(Tyvärr kunde jag inte låta bli vinet till detta ikväll, så det blev 2 glas med ett fylligt gott rödvin)

Nybliven LCHF:are

Ja, nu är det dags att ta tag i de där 5 kg som jag gått upp senaste 2 månaderna. Tränade väldigt hårt i höstas vilket förmodligen tog ut sin rätt. Jag fick nån slags inflammation eller nåt, vid typ höftböjar-muskeln. Så när det onda kom, slutade jag träna och började istället frossa i mat. Jag slutade visst tänka helt på vad jag stoppade i mig. Hade ett sug efter att tugga på nåt hela tiden.. Har en kropp och ämnesomsättning som inte klarar att jag struntar i vad jag sätter i mig.

Ja, så kände jag för att köra denna varianten och utesluta kolhydrater helt, så gott det går i alla fall. Det ska ju även påverka blodsockret så man får ett minskat sug på att äta. Började för ungefär en vecka sen och är faktiskt minus 2 kg sen dess.. OCH får jag en hook på något, så gör jag det till 100% ja helst 150% :) Nästintill besatt, som med stickningen. Så hur ska detta gå, stickning, äta rätt och träna...
Nu är kylen och frysen fyllda med bacon, ägg, grädde, creme fraiche, ostar, sallad och en massa annat gott. MUMS som Maria Montazami skulle sagt..

Köpte denna boken förra veckan för att komma igång och har hittat sååå mycket gott i den. Här är en länk där man kan läsa mer om boken och även få provläsa lite ur den.


Dagens frukost: Turkisk yoghurt, med hallon och blåbär, linfrön,
linfröolja, ett kokt ägg och snodde åt en skiva bacon av sonen.

lördag 22 januari 2011

Just Enough Ruffles

Ja, denna vet ni ju redan att den är färdig. Men här kommer lite mer info och fler bilder på sjalen nu när den är färdig.
(Den här färgen var riktigt svår att få rättvis på bilderna)

Beskrivning: Sjal med volanger
Mönster: Just Enough Ruffles från Ravelry och länken är här
Garn: Heavens Hand, tror det gick åt ca 1,7 härvor
Stickor: nr 5,5
Kommentar: Den gick riktigt fort att göra och måååånga maskor att maska av...



fredag 21 januari 2011

Creative Day

Nyss hemkommen från Malmö med en heldag med föreläsningar om grafisk formgivning och kommunikation. Några av de inspirerande föreläsarna var Bea Szenfeld, Joakim Jardenberg och Bo Bergström. Riktigt bra och en kul dag!

Trodde det skulle bli en hel del stickat på tåget.. men nej, blev mest prat med kollegorna..

Bea berättar här om en av sina fantastiska inbjudningar :)
Joakim Jardenberg fick mig att vilja ha en iPad NU!!

måndag 17 januari 2011

Blockning och handboll

Kollar handboll och blockar min Just enough ruffles scarf. Är redan supernöjd med den. Eller ja, färgen tilltalar mig inte alls. Gillar verkligen inte lila. Men vet hur den hamnade i garnsamlingen i alla fall. Tanken var att göra ett par randiga vantar i lila och orange.

    

söndag 16 januari 2011

Dagens ToDo-lista


Vill egentligen bara sitta i soffan och sticka på min Just enough ruffles scarf. Men, ser mig omkring. Hittar  "viktigare" saker att göra. Barnen kommer till mig imorgon igen. Då vill jag ha städat och fint. Tar kanske en risk. Med att visa bilder från mitt hem. Men så här ser verkligheten ut, min verklighet. Vill egentligen vara en pedant. Alltid ha fint omkring mig. Men jag är inte sån.

ToDo
• Sortera strumpor (flera månaders strumptvätt ligger i högen)
• Stryka
• Handfat och toalett ska städas
• Dammsuga
• Tomtarna ska läggas i låda








lördag 15 januari 2011

Växjö Lakers-mössa

Beskrivning: Virkad mössa med halvstolpar, inspirerad av OS-mössan
Mönster: OS-mössan
Garn: ca 4 nystan Drops Eskimo
Virknål: nr 6,5
Kommentar: De här mössorna är kul och riktigt snabba att virka, börjar ju få lite rutin på dom nu... :-)

Växjö Lakers är för övrigt stadens hockeylag som har haft en enastående frammarsch i serierna och som har ett sikte på Elitserien 2011. Får se hur det blir med det, men de leder för tillfället Hockeyallsvenskan i alla fall, så det ser bra ut...  Heja, heja, heja..

tisdag 11 januari 2011

Ett litet nystan bland alla andra

Mamma behövde en vinst till ett lotteri och jag tänkte att jag kunde bidra med ett par virkade vantar. Så jag bestämde mig för att få ihop dom av restgarner jag hade hemma. När bara en liiiten bit på tummen var gjord så tog garnet slut!! Vojne, vojne.. Så det var bara att dyka ner i garnlådan och leta, och titta vad jag hittade... Ett litet nystan bland alla andra... och det räckte precis till att få vantarna färdiga  :)  (får ursäkta de dåliga bilderna..)


Beskrivning: Virkade vantar
Mönster: Eget
Garn: Eskimo
Virknål: 6,5 cm.
Kommentar: Ja, kolla vad man kan få ihop av lite rester man har sparade. Skönt att jobba ner högen lite..

Här är det "färdiga resultatet". Det värsta jag vet... att fästa trådarna, lämnade jag över med varm hand till mamma.

söndag 9 januari 2011

Tubsjal


Beskrivning: En mosstickad Tubsjal
Mönster: Inspiration från detta Ravelry mönster
Garn: 4 nystan Drops Nepal, färg 0517
Stickor: Rundsticka nr 8, 80 cm.
Kommentar: Eftersom jag använde annat garn och andra stickor, chansade jag och la upp 145 maskor. Visade sig bli helt perfekt... Slutstorleken blev 23 cm bred och ca 65 cm lång, när den ligger dubbelvikt.


fredag 7 januari 2011

Vissa tycker det är för varmt med mössa..




Beskrivning: Ett pannband med flätor
Mönster: Ännu ett från Drops, mönster här
Garn: 2 nystan Drops Nepal, färg 3112
Stickor: nr 4,5
Kommentar: Jag minskade lite på bredden enligt beställarens önskemål. Njutfull och snabb stickning. Flätor är ju alltid kul, det liksom händer nåt hela tiden :)

Mamma gillar rosa och tycker det är för varmt med mössa :)

onsdag 5 januari 2011

Ordningen är återställd

Mina två godingar till söner är hos mig igen :) Hade sett framför mig en riktig myskväll igår, med massa prat och kanske nåt sällskapsspel.. Jag hade förberett en Lasagne, för det tänkte jag att det skulle de gilla efter all Thaimat... Men vad tror ni de hade fått på flyget hem.. jo, Lasagne såklart, märkligt att det alltid är så! Sen var de så trötta och slitna efter flygresan hem, så vid 19.30 hade de redan somnat... Jaha, som sagt.. det blir liksom aldrig som man tänkt sig..
De verkar ha haft det superbra i alla fall, badat, solat, ätit och åkt på utflykt. Åhh, sen är de så där härligt bruna och fräscha, själv ser man mest döende ut.
Men yngsta sonen var desto piggare idag på morgonen.. Han har längtat så mycket efter att få bygga ihop sitt julklappslego...

Här är en bild från 06.15 idag.



















Och så här såg det ut för en liten stund sen ikväll.. En som längtat efter sitt TV-spel och en som fortsatte med sitt älskade lego. Men det har blivit mys och god mat också :)

Scchhhhh...

Lova att inte att säga detta till någon, men det är mer garn i påsen.. :)

tisdag 4 januari 2011

Inventering

Så här i början på året tyckte jag det kunde passa bra med en liten överblick över vad som finns i garnlådan och även i alla påsar runt om i lägenheten. Hmm, ja, vad ska man säga... Borde väl kunna göra nåt av allt detta i alla fall. Men varenda gång jag kommer på nåt nytt projekt, så är det bums till garnaffären för att handla nytt. Borde verkligen jobba ner högen lite först :)

Mina UFO:n 
Ja, det blev även en liten titt bland mina UFO:n. Nedan ser ni bild och lite beskrivning på vad det var/är tänkt att bli. 



Slätstickad tröja i Drops Alpaca och Vivaldi. 
Alldeles för tråkig och enformig stickning. Men som ni ser, i stort sett ena stycket färdigt...

Långa lösarmar
Vet egentligen inte varför jag inte kommit längre med dessa, det gick ju fort och lite varierande med ränderna.. men förmodligen kom nåt roligare emellan..

Mycket enformig, men kan se slutresultatet framför mig. En kul och annorlunda sjal..

Filt med mormorsränder
Här la jag ner, när jag inte riktigt blev nöjd med färgerna i ränderna. Hmm.. kanske repa upp och börja om..

Bussarong i lin och bomull
Herregud, jag har ju bara framstycket kvar och sen monteringen. Hur svårt kan det vara!! Denna ska jag göra klart. Så är det bara. Och det snart.

söndag 2 januari 2011

Varmt och virkat om fötterna

Beskrivning: Enkla virkade tofflor från Drops, virkade med fasta maskor. Mönstret hittar ni här.

Garn: Eskimo, ca 200 gram
Virknål: nr 8
Betyg: Ok 
Kommentar: De gick fort att göra, men tyvärr blev det lite stora hål mitt på. Men jag skyller på mig själv för dom... Så därav lite blommor som fick dölja...



lördag 1 januari 2011

En sjukling med en längtan

Den här julen har varit mycket märklig för mig på många sätt. Imorgon är det nämligen 2 veckor sedan jag träffade mina barn och det kommer dröja ända till tisdag innan jag får se dom. De har varit med sin pappa i Thailand under jul och nyår. Jag vet ju att de har haft de superbra, men jag längtar såå efter dom nu. Så jag har egentligen bara velat stryka den här julen ur almanackan. En jul utan barn är inte samma sak... Skönt då att ha syskonbarn som livar upp julafton :)

Här nedan ser ni var jag spenderat min dag. Hela dagen har jag med feber och ont i halsen, legat här i sängen, kollat på tv, surfat, stickat, virkat... Ja, nån nöd på mig har det ju inte gått, men en hel dag liksom... då jag egentligen borde gjort lite mer nytta kanske...
Två saker har blivit färdiga i alla fall, så de ska jag fota och lägga upp så småningom...

God fortsättning!

Lotteri för stickmännschor

Var med i Herr Avigs lotteri. Det lottas ut både bok och garn och den 5:e januari är sista dagen..